Nagyszülő-unoka darts verseny beszámoló

Mindenki győztesként ment haza a nagyszülő-unoka darts versenyről

Vannak versenyek, ahol mindenki nyer, még a szervezők is. Ilyen volt a T20 életében a 2019. január 5-én, a komlói Közösségek Házában megtartott nagyszülő-unoka páros darts verseny. Olyan megható és lélekemelő pillanatoknak lehettünk ugyanis tanúi, amelyek egy hagyományos versenyen ritkán fordulnak elő.

Volt unoka, aki bár éppen a „minden ciki” korszakban van, a papája kedvéért mégis nyilakat ragadott. Volt nagyszülő, aki mankóval, műlábbal állt a tábla elé az unokája kedvéért, de olyan is akadt, aki „örökbe fogadta” a verseny idejére más unokáját, hogy mindketten nevezhessenek. Sőt, a döntőben az utolsó kiszálló megdobásakor nem lehetett eldönteni, melyik csapat nyert, hiszen mindkét páros egyszerre ugrott fel örömében a tökéletesen pontos dobás láttán. Nem volt bosszankodás vagy csalódottság – csak a közös játék öröme.

A versenyre 15 páros, azaz 30 ember nevezett Komlóról, Pécsről és Magyarszékről. A játékosokat összesorsoltuk csoportokba, ahol mindenki mindenkivel játszhatott 2 nyert legig, 301 szimpla kiszállóval. A csoportokból az első két helyezett jutott kik, akik a továbbiakban egyenes ági kieséses rendszerben küzdöttek meg egymással. Így alakult ki a végső sorrend.

Első helyezett lett Jéhn Csaba és Rádi Milán, az ezüstérmet Máté László és Horváth Roland szerezte meg, míg a bronzéremért vívott csatában Kustosné Etelka és Kustos Roland győzedelmeskedett.

A győztes páros mindkét tagja egy-egy darts táblával, nyílkészlettel, kupával és oklevéllel gazdagodott, a második és harmadik helyezettek pedig kupát és oklevelet kaptak. Emellett minden résztvevőnek emléklapot és a gyerekeknek jelképes ajándékot is adtunk.

Az esemény utolsó állomása volt annak a rendezvénysorozatnak, amely az Erősödő Civil Közösségek pályázatnak köszönhetően valósult meg. Ennek keretében 4 iskolában tartottunk Drog helyett darts napot - itt a fiatalabb korosztály volt a célcsoport, valamint 4 komlói civil szervezetnek darts estet, ahol a szépkorúakat szólítottuk meg. Utóbbiaknak ugyanis nagyon kevés program van a városban. A két különböző generáció közti távolság csökkentésére pedig megrendeztük a mostani nagyszülő-unoka páros darts versenyt, hogy az együtt töltött nap során az is kiderüljön, fiatalok és idősek együtt csodákra képesek.

A tapasztalatok alapján a közösségépítésre való törekvésünk cél ért: szinte minden páros arra kért minket, teremtsünk hagyományt a rendezvényből, és lehetőleg minél hamarabb szervezzünk újabb hasonló versenyt.

Az eseményről készült fotók ide kattintva érhetők el. A képeket Ruprech Judit készítette.